Mångfaldhetsutställning


Mangfaldhetsutstallning

Om utställningen

Underbar konst skapas fram av Vedic Art utövare. 22 härliga konstnärer kommer att visa bredden och vidden av Vedic Art skapande. Vår ödmjuka ambition är att ännu tydligare positionera Vedic Art i konstens rike.

Juryn

Vi är oerhört glada att 83 st Vedic Art konstnärer sökte till Mångfaldhetsutställningen. En oberoende jury på 3 personer har valt ut konstverken med målsättningen att visa det mångfald som finns inom Vedic Art. Dessa personer har sett på alla inskickade bidrag med största möjliga vördnad och djup för varje människas längtan att vilja uttrycka sig.

Jurymedlemmar är Inger Breitholtz, Ricardo Donoso och Tuija Lindström. Ricardo Donoso är Edsvik konsthallschef och Tuija Lindström professor i fotografi. Inger Breitholtz är konstvetare fil mag, agent, gallerist och curator. Inger har bl.a. arbetat som prefekt och koordinator på Konstfack/ Institutionen för konst, som Handläggare för konst, film, dans på Sthlm Kulturförvaltning, som koordinator på Glashuset. Hon arbetar sedan flera år med Vår Gård på Lidingö och med utställningar för Björn Wessman.

Kurator för Mångfaldhetsutställningen är Lisa Johansson.

 

Utställande konstnärer

Juryns arbete har varit glädjerikt då de har fått se vackra mångskiftande konstverk i hög kvalitet. Just därför har arbetet också varit mycket svårt! Av 85 sökande konstnärer presenteras här de 22 st konstnärer som kommer att ställa ut.

Petra HolmstedtPetra Holmstedt

Jag har alltid målat, tecknat, handarbetat och varit kreativ på olika sätt. Gått kurser på studieförbund, och för konstnärer. Första gången jag kom i kontakt med Vedic Art var efter en period når jag inte skapat på länge. Det var svårt att komma igång igen, det fanns ett enormt motstånd att ta sig igenom. Först kunde jag inte ens hålla i en penna eller pensel utan att må illa, men efterhand så släppte motståndet mer och mer. Just nu går jag andra året på Falkenbergs Konstskola, en heltidsutbildning på distans. Jag tycker inte att det finns någon motsättning mellan traditionell konst och Vedic Art egentligen. De sjutton principerna är applicerbara överallt. Bra konst är bra konst. En ros är en ros är en ros… I min konst intresserar jag mig för kontraster och förgänglighet. Kontraster mellan natur/människa, stad/land. Tiden är dyrbar, vad gör vi med den? Jag tycker om att blanda tekniker, målningar med foton, kollage med akryl osv. När jag blandar uppstår ofta oväntade effekter som jag försöker ta tillvara på. Tack vare skolan jag går nu, har jag upptäckt många nya tekniker och medium som jag använder idag. Jag hoppas att jag kommer fortsätta vara nyfiken livet ut. Det är min ambition i alla fall. Fotot är taget av Linda Sparre. Länk till Petras konst.

Alexandra Berggren 2Alexandra Leifovna Berggren

Alexandra är en autodidakt konstnär baserad i Stockholm med rötter från Norrland och Ryssland. Alexandra målar, skriver, skulpturerar och väver. Till denna utställning presenteras tre målningar som hämtar inspiration från det mystiska och drömlika från en annan tid, en annan värld. Alexandra målar gärna med mycket färg och blandar olika tekniker och material. Varje målning är ett experiment som tar sin början i det okända för att sedan leda in på en slingrig väg och som slutligen landar i en större lärdom om konstnären själv och dennas omvärld. Länk till Alexandras konst.

 

Anna-Maria JohanssonAnna-Maria Johansson

Jag har mina rötter i den Gotländska kalkjorden men flyttade från ön för 15 år sedan och bor numera i Vällingby. Under hela mitt liv har jag ägnat mig åt någon form av kreativa uttrycksformer, som sång, skrivande, textil, form och färg. Måleriet hittade jag när jag anmälde jag mig till en kurs i Vedic Art. På kursen målade jag min första tavla, sedan dess har det inte funnits någon återvändo. Målandet har förändrat mig och mitt liv. Jag får inspiration av livet, naturen och musiken. Att måla ger mig lugn, energi och tillit till livet. Tillit att livet ordnar sig precis som resan över duken. Målandet har lärt mig att allt börjar med en punkt. Blev inte resan över duken eller i livet som jag hoppats, kan jag alltid börja med en ny punkt och resan tar nya vägar. Ingenting kan gå fel, det blir bara annorlunda. Efter många kurser i Vedic Art och målandet av oändliga meter målarduk, gick jag sommaren 2013 lärarutbildningen i Vedic Art och planerar att hålla målarkurser framöver. Jag jobbar också som specialpedagog på en skola i Stockholm. Länk till Anna-Marias konst.

Anita EjrupAnita Ejrup

I mitten av åttiotalet såg jag för första gången Curt Källmans konst. Någonting hände inom mig. När Curt började med veckokurser i Vedic Art sommaren -88 kände jag att jag måste delta. Detta medförde flytt till Bosjökloster,  Skåne och heltidskurs i VA 1989. Sedan dess är Vedic Art mitt andningshål, min öppning till mitt ursprung, vägen till min glädje och skaparförmåga. År 2002 började jag med Vedic Art skulptur på Öland. Ytterligare en dimension att se, leva i, skapa i och njuta av. Nu både målar och skulpterar jag. Jag håller skulpturkurser i Vedic Art och har haft lärarkurs VA skulptur på Vedic Art Academy. Mina intressen har nästan hela mitt liv cirklat kring hälsa, medvetandeutveckling och skapande. Just nu är mitt mål att skapa en frisk kropp som ger mig möjlighet att uppleva inspiration, glädje, passion, gemenskap och överflöd tillsammans med likasinnade. Mina erfarenheter i livet är mina ”stepping stones” och vedic art principerna är mina redskap.  Tillsammans utgör dessa den farkost  jag  tar mig fram i, så att jag hela tiden lär mig att följa flödet, ej fastna någonstans, njuta under tiden och vara medveten om det viktiga arbete som vi som skapare utför. Jag vill dela med mig av denna fantastiska kunskap som de vediska principerna väcker upp inom oss. Jag är oändligt tacksam för att jag fick vara med från början i Vedic Art och att Curt tog på sig  uppgiften att utforma och sprida de vediska principerna. Jag är glad över att vi är så många som är lärare och som fått och tagit emot principerna och ser med tillförsikt fram emot spridandet av Vedic Art ut i välden.

Anna-Karin Björk

Anna-Karin Björk

Som konstnär är det känslan och upplevelsen av penseldragen som tar mig ut på okända vägar och som också ger drivkraft och en djupare kontakt med skapandet. Jag befinner mig någonstans i gränslandet mellan konst och arkitektur där upplevelsen av ljusets intensitet och karaktär spelar en roll. Att forma strukturer på duken eller på skisspapperet tillhör båda mina roller och skapar möjligheter for utveckling och framväxt. En form kan låta tankarna löpa iväg och ge nya utmaningar.
Möten och kontraster ger upplevelser och relationer, men också förståelse för nyanser. Jag är född och uppväxt I Göteborg och har en master i arkitektur från Chalmers tekniska högskola 1976, där studierna också omfattade måleri och skulptur. Jag har sedan länge gått olika konstkurser, men först då jag kom i kontakt med Curt Källman och Vedic Art på Öland 2005 hittade jag verktygen och ett nytt medvetande. Att låta fröet få växa i den takt det utvecklar sig och att vara öppen i sinnet ger en vidgad horisont och kunskap, men framför allt en känsla av tacksamhet och magi. Det är här jag är just nu. Länk till Anna-Karins konst.

Annika_Erneström_1

Annika Erneström

Annika bor i lilla byn Edebäck i Värmland där skogen och Klarälven ger kraft och ro till skapandet. En lantlig idyll med naturen nära, trädgård att njuta av och stort hus med ateljé. Behovet att måla och skapa har alltid varit starkt och viktigt. När intresset för personlig utveckling väcktes på 80-talet, ledde sökandet fram till metoden Vedic Art 1999. Måleriet som tidigare varit inriktat på avbildande med föreställande motiv förändrades successivt till dagens abstrakta mönster. Under processens gång har det också öppnat upp för och medvetandegjort inre begränsande mönster. En frigörelse som hela tiden pågår och som har glädjen i konsten och livet som kompass. Vem vet vilken riktning det tar i framtiden. Det är det som gör skapandet och livet så spännande. Lärare för Vedic Art grundkurs och fortsättningskurs. Har deltagit vid utställningar sedan 1970-talet. Finns representerad vid olika kommuner, landsting och konstföreningar. Tilldelades Hagfors kommuns kulturstipendium 2009. Ateljé öppen för besök efter överenskommelse annika.ernestrom@spray.se

AnnMarie JacobssonAnnMarie Jacobsson

Att tillverka saker med mina händer och att få vara kreativ är viktigt för mig. Måla har jag gjort i hela mitt liv. I början akvarell men efter att ha fått en låda full med pigment av en vän och efter att ha fått se hennes ikoner började även jag att måla ikoner. Det gjorde jag till och från under några år tills jag besökte en fantastisk konstutställning. Därifrån gick jag med en tavla under ena armen och en anmälan till en konstkurs under den andra – Vedic Art. När jag målar använder jag akrylfärger – gärna tillsammans med oljekrita, tempera och/eller sand. Jag har haft två egna utställningar: galleri Adesso 2009 och Galleri Kocks 2013, båda i Stockholm. Samlingsutställningar: Galleri Ciresia, Stockholm 2006, Galleri T Stockholm 2015, Galleri Hagström Stockholm 2016, Galleri Q Köping 2017. Länk till AnneMaries konst.

BibbiBibbi Jansson

Bibbi är född 1938 i Stockholm. Bibbi har gått olika utbildningar bl.a. konstfack: kvällsstudier för Bengt Arkö 1969, Elsie Möller 1982 akvarell, Peter Olsson 1983 olja, Peter backhaus och Kari Johanni 1989 Kroki och olja. Gotlands konstskola Barbro Flygare 1992 akryl. Bruketsmålarskola: Mats Åkerman, Kim Stensland och Conny Ahlgren 1993. 1994-2005 Katarina gruppen akryl för Fulvio Pentassuglia akryl. 2002-2012 Ylva och Peter Sager akvarell. Hos Stina Rhodin började Bibbi 2013 måla akvarell och hon fortsätter än idag. Bibbi har sen Curt Källman startade Vedic art i Sverige deltagit på kurser som Curt och andra lärare haft. Bibbi har inspirerats och fördjupat sin egen konst med Vedic Art som konstform. Bibbi brinner för sin konst och skapar mer än någonsin under sin långa karriär som konstnärinna och hon känner sig otrolig inspirerad ju äldre hon blir. I sin konst uttrycker hon natur och vardagliga händelser. Hennes målningar har en bredd när det gäller teknik, färgval och material dessutom skapar hon i lera. Några utställningar som Bibbi tycker var speciella för henna kan nämnas Galleri Terfeaus , Galleri Augueli, Haga konstsalong och Galleri Greger.

Bisse Hultin

Bisse Hultin

Jag har målat och tecknat mer eller mindre hela livet. För drygt tio år sedan när mina barn blev större, började jag längta och drömma om att få ägna mer tid åt att måla igen. Mitt sökande ledde mej så småningom till Vedic Art och grundkurs på Galleri Artha i Göteborg. Vedic Art bekräftar mycket av det jag själv upptäckte när jag i många år målade på egen hand. Genom metoden och förhållningssättet i Vedic Art känner jag en stark tillit, – att jag kan vara i leken och lita på processen. Jag älskar att måla. Jag har ett väldigt tålamod med mina bilder. Jag väntar på dem, – på vad de vill visa mej, och tar dem på allvar på ett stillsamt sätt. Jag tillhör målargruppen Artha. Vi är elva medlemmar som alla är ”VedicArtare”. I våra lokaler på Kommendörsgatan i Majorna har vi våra ateljéplatser och ett fint litet galleri i gatuplan. Där har vi utställningar, kurser i VA, en målarcirkel som målar en kväll i veckan och många andra trevliga evenemang och träffar.

Britt EricssonBritt Ericsson

Nyfikenheten till att skapa med färg började 1993. Jag ville skapa utan krav och upptäckte att monotype nog skulle passa mig. Här kunde jag se de kreativa möjligheterna. Upplevelsen av att färgerna gick sina egna vägar till olika subtila former och färgspel blev lyckan. En dag 1995 kom jag i kontakt med Vedic Art och dess grundare, konstnären Curt Källman. Jag gick grundkurs, fortsättningskurser, sommarkurser på Öland osv. Jag fick ett språk och ett livselixir. Vedic Art är en metod för skapande av konsten och livet. En ständig utveckling som aldrig upphör, en underbar källa att ösa ur. Detta känns rätt för mig och mitt skapande. Är Vedic Art lärare och har sedan 2008 en ateljé i Örebro tillsammans med Gunilla Björklund. Min konst är bedömd och värderad i Who´s Who in International Art år 2000. Jag har deltagit i både nationella och internationella jurybedömda utställningar. Länk till Britts konst.

Charlotte Jonasson Falk

Charlotte J Falk

Färg, form och skapande är viktigt för mig och har på olika sätt, alltid funnits med i mitt liv. 2006 var jag på resa i Senegal och blev av en tillfällighet inbjuden att måla tillsammans med en konstnär. Där i utomhusateljén under Afrikas sol återupptäckte jag lusten och glädjen i att måla. Tillsammans med en kurs i Vedic Art under våren och mitt möte med Curt, blev det början på min härliga konstnärsresa, och i december 2006 deltog jag i min första utställning. Idag, många målningar senare, flertal kurser med Curt och andra, målarveckor på Öland, underbara utställningar, härliga möten med kursdeltagare, andra konstnärer och utställningsbesökare, så är måleriet fortfarande glädje, närvaro och nya erfarenheter. Att mitt skapande också är till glädje och inspiration för andra, blir en fin bonus. Charlotte Jonasson Falk, 60 år, fritidskonstnär, medlem i Svenska konstnärsförbundet. Bosatt i Varberg, tidigare verksam i Uppsala och Falun. Betraktar mig som autodidakt, men med flertal kurser i måleri , keramik, silversmide, textning, färg- och formlära och kurser i Vedic Art. Målar oftast abstrakt och färgstark med akryl på duk, ibland med tillägg av silver, sand eller andra naturmaterial. Tavlorna är resultatet av mitt skaparbehov, resor i det yttre och inre, mina tankar, känslor och möten med människor. Motiven skapar sig genom mitt uttryck- det har något att säga. Vad det är – finns i betraktarens öga. Separat- och samlingsutställningar i Stockholm, Falun, Göteborg, Uppsala, Varberg. Länk till Charlottes konst.

Christin Ohlin

Christin Ohlin

Det är många gånger svårt att bruka det rätta ordet eller att använda det rätt i en synpunkt, en mening eller i ett uttryck som skapande. Jag vill referera till en av mina läromästare och förebilder Kurt Kjällman , grundare av Vedic Art – som sa att utöva skapandet är konsten att upprätthålla livet och konsten är att göra det absoluta medvetandet konkret Att måla är som en inre resa och en meditation. Där nyanserna av alla konstens principer är sensuella uttryck för och en del av kärleken. Upplevelsen av samtidigheten att vara både mottagande och utgivande uttrycker sig i mitt skapade och det obeskrivbara blir i någon mån synligt och kännbart. Jag ser mig själv som en bärare av kultur mellan det ur evighets synpunkt uråldrigt kända och det i nutid fördolda eller glömda. På ytan redovisas själva skapelseprocessen. På ett djupare plan förmedlas det organiska livet och växandets dynamik. Hur betraktaren tolkar och upplever intryck är avhängigt medvetandet. Ibland reagerar vi omedvetet som då budskapet når in men inte söker sig fram till medvetandets yta – förrän det är moget. I kreativitetens skattkammare är det skapandets uttryck som är av betydelse men också förmågan att kunna avsluta. Det är min innerliga önskan att frukten av mitt arbete kan vara en farkost som stimulerar betraktaren. Länk till Christines konst.

Profilbild Denise Wiberg

Denise Wiberg

Jag är född 1954 och bosatt i Göteborg. Mitt måleri bygger på känsla och intuition. Mina bilder växer ofta fram av egen kraft. Genom lust och nyfikenhet med full närvaro i stunden låter jag färger och former skapa sitt utrymme på duken. Målar oftast abstrakta bilder med akrylfärg och gärna i blandteknik. Jag skapar utifrån intuition och känsla med lekfullhet och experimentlusta som bas. Målar gör jag helst med roller, skrapverktyg, trasor, svamp och mina händer samt adderar gärna olika material på målarduken för att ge bilderna spännande strukturer och fler dimensioner. I mina tavlor vill jag åstadkomma ett stråk av oförutsägbarhet och spänning för att inspirera betraktaren till sina egna tolkningar samt upptäcka nya detaljer i bilden över tid, vilket jag önskar ska hålla målningen energifylld och levanande. Har fått förmånen sedan några år att ingå i ett konstnärskollektiv med egen ateljé som ger mycket inspiration och glädje. För att hämta mer nya intryck att av utrycka sig på olika sätt, går jag regelbundet på olika målarkurser och ibland bjuder vår ateljé in olika konstnärer över tex en helg för att lära oss nya tekniker och för att pröva nya sätt att måla. Jag har haft ett flertal utställningar de senaste åren, både tillsammans med andra som separatutställningar vilket även det ger lust och energi att utvecklas vidare. Vedic Art var det som öppnade dörren för mitt måleri och jag är så tacksam för det naturliga förhållningssättet som Vedic Art har till det fria skapandet. Länk till Denises konst.

Ewa-Britt Andersson 2

Ewa-Britt Andersson

Är född och uppvuxen i Rackstad utanför Arvika i västra Värmland. Numera bosatt i Göteborg och delvis i Skagen, Danmark. Ewa-Britt Andersson började måla Vedic Art i mitten av 90-talet, utbildade sej till Vedic Art lärare hos Curt Källman och leder sedan dess Vedic Art-kurser i egen regi. Ewa-Britt är en av grundarna till Målargruppen Artha i Göteborg. Gruppen består av ett tiotal Vedic Art målare som delar på ateljeplatser och galleri där man förutom att hyra ut galleriet till utställningar även har studiecirklar, Vedic Art-kurser, symbolmåleri och bildtolkning. Ewa-Britt har under flera år målat i Vedic Arts sommarlador på södra Öland. På senare tid har dock ljuset från havet och sanddynorna lockat henne mer till måleri i den egna lilla ateljen i Skagen, Danmark. Ewa-Britt har deltagit i flera separat- och samlingsutställningar i Danmark och Sverige. Länk till Ewa-Britts konst.

Fredrik Holmquist

Fredrik Holmquist

Efter mer än 40 år har jag åter börjat måla. Under 60- och 70-talet gick jag olika konstskolor och utbildade mig till Formgivare på Konstfack. I mitt yrkesverksamma liv har arbetat som formgivare och hantverkare. Jag har arbetat i väldigt fysiska material som trä, stål och betong.För mig har detta inneburit en process av problemlösning, som av mig krävt ett tekniskt kunnande och praktisk erfarenhet. En process där resultatet, den färdiga produkten är bestämd och önskad på förhand. Under de senaste åren har jag längtat efter ett friare kreativt skapande. För mig har det varit en lång och ganska svår utveckling att åter våga närma mig ett fritt skapande som måleriet. Men för några år sedan var jag två veckor på Öland och målade i Vedic Arts Grund och fortsättnings kurs. Där upplevde jag inget krav på prestation, förutom eventuellt mina egna prestationskrav. Den stora skillnaden i måleriet erfar jag, till skillnad från mitt tidigare arbete, är friheten. En frihet där jag intuitivt upplever en stämning , en bild eller dröm som vill komma till utryck, vill visualiseras. När jag då börjar på en ny duk så känns det som om ytan, färgerna, konturerna, målningen tar över själva skapandet och jag, målaren, blir ett verktyg i processen.

Gunilla Björklund

Gunilla G Björklund

I början av 1990 talet började jag måla i olja och akvarell och har gått längre och kortare kurser men räknar mig som självlärd. Under livets gång har mina värderingar förändrats och blivit mer medveten om sambanden mellan kropp och själ och allt skapande. 2003 förändrades mitt måleri i samband med kurser i Vedic Art vilka gav mig en ny drivkraft, glädje och frihet i mitt måleri, att skapa och uttrycka mig inifrån och inte genom att avbilda. Mitt måleri är en spegling av var jag befinner mig i mitt liv via färger, former och symboler. Ljuset ger livskraft, kärlek och glädje till mig och som jag vill förmedla med mina målningar. Jag har fått stor kunskap av Konstnär Curt Källman och hans metod Vedic Art genom åren och som har betytt mycket för mig i mitt skapande både i livet och på målarduken. Jag har glädjen att få verka som lärare och ha kurser i Vedic Art sedan 2005. Viktigt för mig att få sprida denna kunskap till andra. I Örebro har Britt Ericsson och jag sedan 2008 ”Ateljé Vedic Art” där vi är ca 10-15 medlemmar som målar och vi har kursverksamhet m.m. Under åren från 2004 och framåt har jag deltagit i en del nationella och internationella jurybedömda utställningar. Bedömd och värderad av WHO´S WHO International Art 2008. Länk till Gunillas konst.

Gunilla Jangdin

Gunilla Jangdin

Jag har alltid haft ett stort intresse för färg och form. En liten annons om ”Vårsalong”, utställning i Maj 2015, blev starten för mig inom Vedic Art. Då tändes gnistor av liv i mig, det som slumrat i många år väcktes upp. Genom efterföljande kurser i Vedic Art har principerna i konsten och livet kommit upp till ytan och steg för steg, andetag för andetag, ögonblick för ögonblick lever de och växer i samklang med mitt skapande. Gnistorna har spritt sig i kropp och själ och satt fart på min målarglädje där känslorna, nyfikenhet och färgernas kavalkad sprakar som ljuvlig musik i sinnenas egen rytm. Kraften och friheten i skapandet fortplantar sig inom mig med spännande utmaningar, i flödet formas nuet till möten med det okända, bortom vår föreställningsförmåga. Vedic Art har öppnat mitt seende för konsten och livet där jag ser världen med nya ögon.

JosjeJosje Verton

Painting with Vedic Art always starts with clearing your mind. Walking near the shores and dikes of the province of Zeeland in which I live, helps me to do so and to bring me back to my basics. The ever changing colours above the sea, the tide and the mud-flats inspire me, they are the basics to which I build my paintings up on. I call my paintings  ‘Waterwerken’ ( Waterworks) because they are created near the waterline and I use a lot of water during the proces of painting.
For me Vedic Art is the road to my inner source of inspiration. In which I can lose myself and the world around me. This offers space for the creation of something new, something unexpected, anything is possible. Josjes on FB. Link to Josjes art.

Minea Lang

Minea Lang

Mitt namn är Minea Lang. Jag är självlärd konstnär, en passionerad örtpedagog och tvåbarnsmor, en sökare efter livets djupare innebörd, frihet och sanning. Sökandet har lett mig genom många insikter och medvetandenivåer, både i vardagen och genom kosmos olika dimensioner, tillbaka till mig själv och min innersta kärna. Att slutligen erkänna och våga omfamna hela min sanna essens som konstnärssjäl fick mig att landa, att släppa rastlösheten och äntligen komma hem. Härifrån fortsätter det stora äventyret, resan som kallas Livet, nu ur kreativitetens perspektiv. Jag låter min glädje, min intuitiva impuls och experimentlusta leda mitt skapande utan gränser. Inspirationskällorna finner jag ofta i naturen, dess skönhet och olika färger och former, inom helig geometri och ibland även hos naturväsen som gärna vill visa sig och komma till uttryck genom min konst. Jag öppnar min dörr lite på på glänt och låter dig stiga in att ta del av mina uttryck. I mitt måleri blandar jag gärna olika media. Inte sällan stärker jag intrycken med några magiskt glimmande glitterkorn eller några droppar vatten från en helig källa. Jag leker nyfiket även med andra konstformer. Tidigare har jag ägnat mig åt silversmide och keramik. Jag älskar att fånga nuet, undersöka och fokusera genom kameraögats perspektiv. Att uttrycka mig i ord fyller mig med genuina lyckokänslor och jag har bland annat skrivit krönikor om läkeörter och hälsa för ett magasin på nätet i syfte att inspirera medmänniskor till naturlig hälsa, livsglädje och hälsosammare livsstil. Länk till Mineas konst.

Roland Angervik Roland Angervik

Jag och min fru blev tipsade av en vän till oss, Charlotte Löwenstierne i Göteborg, som berättade att hon hade varit på en spännande och intressant kurs på Bosjö Kloster under nyårshelgen, där man bl.a. fick prova på hur man målar mellanrummet, en kurs med Curt Källman. Vi beslöt oss för att följande sommar  åka till Öland för att gå en grundkurs i Vedic Art, detta var år 1997. Kursen hölls av Ulla Britt Ohlin. Själv var jag lite skeptisk till huruvida jag skulle kunna måla någonting då jag bara provat på några mindre kvällskurser i Göteborg tidigare. Upplägget här på kursen var som det skulle visa sig inte alls likt tidigare sätt att uttrycka sig i konstens värld. Nu handlade det mera om en utforskande Resa inom sig själv och uttrycka det i konsten, en väldigt spännande resa tog sin början, kreativiteten flödade med vidöppna dörrar, man försvann med tiden in i målningen och sig själv, ett antal principer gjorde att man steg för steg fulländade sin målning och blev ett med den. Sedan nybörjar kursen 1997 har vi med bara några års uppehåll besökt Öland varje sommar och fortskridit med vårt målande, tekniken och målandet har utvecklats och förfinats mycket sedan nybörjarkursen, idag har jag en mera transcendent känsla i mina målningar, jag använder många olika strukturer för att få ett mera djup i mina målningar, jag använder också speciella färgpigment som jag blåser in i målningarna på ett speciellt sätt som ger  väldigt fina färgnyanser på ett skimrande sätt. Jag målar med Akryl och har ofta väldigt skarpa linjer och kontraster i mitt målande.  Länk till Rolands konst.

Sara Asteborg

Sara Asteborg

Jag är yrkesverksam konstnär på Gotland och skapar abstrakta och figurativa målningar i akryl och blandteknik. Målningarna blir en reflektion av mitt inre som sedan kan bli en egen upplevelse hos betraktaren, som går bortom orden. Jag har nyligen flyttat hem till Sverige efter att ha bott flera år på Bali där jag målat, ställt ut och haft Vedic Art kurser. Det finns en öppen ingång i mitt skapande, där min känsla, nyfikenhet och spontanitet är viktiga delar. I processen använder jag mig ofta av mycket vatten, vars oväntade effekter bidrar till att bilden blir unik. När jag målar känner jag mig levande, i kontakt med mig själv och fri att göra nya upptäckter. År 2005 gick jag min första Vedic Art kurs och har sedan dess fortsatt gå kurser, bland annat på Öland och i Indien. Jag har utbildat mig till Vedic Art lärare och gått en grundutbildning i konst på Vårdinge folkhögskola. Sedan år 2007 har jag haft separatutsällningar och medverkat i samlingsutställningar, både i Sverige och på Bali. Länk till Saras konst.

Anne Pilgrim

Anne B Pilgrim

För Anne har bildskapandet varit en väsentlig del av livet sedan barnsben. Hon studerade bild/konst som ett av sina ämnen på gymnasienivå på Jamaica, vilket innebar att ca en tredjedel av hennes skoltid under två år bestod av estetiskt skapande. I Sverige kom hon 1993 i kontakt med Vedic Art och har sedan 1996 varit lärare i Vedic Art. Hon har haft en del utställningar i Norrtälje där hon bodde i drygt 30 år. I början av 2000-talet gick hon på Väddö folkhögskolans Färg och Form där hon bl a studerade måleri för Bengt Grandin. Under 2012 kom hon i kontakt med Zentangle, en konstform som har en del likheter med Vedic Art, och gick utbildning till lärare 2013. Det som visas här är när en korsbefruktning där uttrycken växer fram organiskt. Gamla och nya mönster möter färg och form. FB sida: Painting for Peace and a Better World. Länk till Annes konst.