Seminarium


VA in the world bild PA2

VEDIC ART IN THE WORLD

Vi gläds att Vedic Art sprids över hela världen. Av sin egen kraft och glädje! Varmt välkomna att lyssna på inspiratörer berätta om vad det betyder att måla, ta sin konst ut i världen och att inspirera andra att börja måla.

 

Entré till seminarierna

  • 80 kr per seminarium
  • 600 kr för seminariepaket – alla 8 seminarier
  • Begränsat antal platser!
  • Köp din seminariebiljett här

 

 

PROGRAM

Konferensier Rinnie Crossler

LÖRDAGEN DEN 19 AUGUSTI

 AniaKl 10:00 – 10:40  Ania Witwitzka – ”Entreprenör- & konstnärskap”

Ania Witwitzka har polsk ursprung, kommer från ett konstnärshem och är utbildad på två konsthögskolor i England. Kreativiteten som väg till blomstrande hos människan har länge varit ett fokus i Anias liv, och mötet med Curt Källman och Vedic Art 2006 blev som att komma hem. Ania har målat med Vedic Art som sin bas samt undervisat i denna metod sedan dess. Sedan tre år har hon lagt sin fokus på online-undervisning som nu är en blomstrande verksamhet med elever från hela världen, och under de sista två åren lever Ania på sin konst och ger nu även stöd kring entreprenörskap och konstnärskap till dem som vill ta nästa steg på sin kreativa bana.

Johannes

Kl 10:45  – 11:30  Johannes Källman – ”En unik metods födelse”

Johannes Källmans föredrag ”En unik metods födelse” Curt Källmans metod – Vedic Art fyller 30 år nästa år! Johannes Källman ger återblickar över Vedic Arts tillkomst och utveckling. Johannes berättar också om sina visioner om hur Vedic Art ska växa och fortsätta sprida frihet, kreativitet och glädje till kommande generationer!

 

 

 

Maija

Kl  11:45 – 12:30   Maija Pitz Koponen – ”Vedic Art Train” – ENGLISH

Maija Pitz-Koponen is a Finish artist, designer and aesthetician living in Finland. She came to Vedic Art 1996 and worked from then on as Curt Källmans coordinator in Finland. She has found a private art school AAVA Vedic Art Academy 2006 and performed an environmental art exhibition ”Vedic Art Train 2012” in Helsinki/Finland, including both with her husband designer/artist Pekka Koponen.

Three themes of the lecture: ”Vedic Art Train”, “Art of living – cosmic creativity in Art”. ”Finland, the Fine Land of Art – in the footsteps of Curt Källman”.
.

 

Torbjorn

Kl 13:30 – 14:15 Torbjörn Flatnes – ”Vem är den som skapar?”

Genom att återkoppla till grundintentionen i Veda, i Vedic Art, i skapandet kan vi uppleva en nyvunnen frihet i skapandets magi. Torbjörn Mikael Flatnes – utvecklar här sin syn på skapandets relation till medvetandet, Veda, Vedic Art och varför kreativiteten är en så värdefull nyckel till sann frihet. Torbjörn Mikael Flatnes har mångårig erfarenhet som målande konstnär, musiker, kursledare och är en sann resenär i utforskandet av Veda, Vedic Art och visdomen som länkar människan till den universella medvetenheten.

 

 

Yvonne svensson

Kl 14:20 – 15:00 Yvonne Svensson – ”Jag och Curt”

Yvonne Svensson har varit med i Vedic Art sen 1992 Hon har målat och är utbildad till lärare och har även förmånen att utbilda nya lärare. Hon har gått utbildning på Edsviks konstskola fria kurserna i runt sex år samt gått ett antal helgkurser och veckokurser för lärare i akvarell olja och tuchteknik. Yvonne har haft förmånen att få följa Curt på resor och har i början av nittiotalet varit behjälplig bla med utskick till elever. Under åren har hon haft Vedic Art kurser på bla fängelse. Yvonne kommer att berätta om sin första kontakt med Curt Källman.

 

 

SÖNDAGEN DEN 20 AUGUSTI

Varga

Kl 10:45 – 11:30 Varga Åskvigg – ”Vedic Art i den kostmiska symmetrin”

Varga Åskvigg är en ypperlig Jyotish förmedlare. Hon har studerat den indiska astrologin i 35 år och har genom det fått en känslighet för variationer i den kosmiska symmetrin. Friktionsfritt, intelligent, kreativt skapande är inbyggt i kosmos, därmed också i vårt eget medvetande. Alla är konstnärer! Vedic Art och alla andra discipliner i den vediska kunskapstraditionen är våra dörrar in till denna outsinliga kosmiska skaparkraft.

 

 

Susanne

Kl 11:45 –  12:30 Susanna Arwin – ”Vad Vedic Art har gjort för mitt konstnärskap”

Susanna Arwin är helt övertygad om kreativitetens läkande kraft. Att använda sin kreativitet som pilriktningsvisare är en fantastisk metod att balansera sitt liv. Susanna Arwin är utbildad professionell konstnär på heltid och har utbildning från bl a konsthögskola i New York. Hon arbetar mest med ofantliga uppdrag inom konsten och har kurser i Vedic Art. Skarpare av ”Den svenska tanten” läs www.densvenskatanten.se

 

 

Rinnie

Kl 13:30 -14:15 Rinnie Crossler – ”Måla med barn! Förskola/skola”

Rinnie Crossler är lärare i Vedic Art och jobbar främst med familjekurser o utbildar Vedic Art lärare. Hon arbetar som förskolepedagog/handledare till yrke. Kan Vedic Art möta upp läroplanen inom förskola/skola? Kunskapen inom Vedic Art behövs för att främja utvecklingen hos Sveriges pedagoger och deras barns.